Seniornett > Foreninger > Vestfold > Larvik > Nyttige tips > Lag julekort og julebrev

Tirsdag 25. april 2017


Right menu


Julekort

Rigmor Haug, Larvik bibliotek har presentert noen av de muligheter som finnes for å lage julekort og julebrev ved hjelp av PC.

Vi kan bruke ferdige julekort vi bare kan fylle ut og sende av gårde, vi kan skrive julebrev selv og legge inn personlige bilder, vi kan lage julekort med enkel bildebehandling, eller vi kan sende små filmer fra YouTube. Mulighetene er mange. Noen julekort har til og med lyd.

Her finner du noen lenker du kan benytte:

http://julekort.no

http://www.oslosurf.com/innhold/00000171.shtml

http://www.stille-julenatt.org/julekort.htm

http://www.allthingschristmas.com/cards.html

På ABC Startsiden www.startsiden.no kan du litt nede på siden, der det står "Søk etter et tema", skrive "Julekort" og trykke Enter-tasten på tastaturet. Da får du en liste over tilbydere, mange av dem på engelsk. Nærmere jul kommer årets julekort.

Vil du skrive et julebrev, bruker du vanlig tekstbehandling og "limer inn" bilder og illustrasjoner. Du kan bruke WordPad, som finns på de fleste maskiner. Eller du har kanskje installert Word på din maskin. Eller du kan laste ned gratisprogrammet Open Office Writer. Du kan legge inn bilder du har overført fra ditt digitale kamera eller du kan scanne gamle bilder, dvs. "digitalisere" dem. Noen bilder er det lov å kopiere fra internett. Husk å ta hensyn til opphavsrett når du henter bilder fra internett. Mer om opphavsrett finner du på http://www.clara.no Når du er ferdig med brevet, kan du enten sende det som vedlegg i en e-post, eller du kan skrive det ut på en printer og sende det i posten.

Her er noen eksempler på hvordan julekort kan se ut, der Rigmor har brukt private bilder og bearbeidet dem etterpå.

Julekort

 

 

 

 

 

 

 

 

Du kan også sende en julehilsen med en film du finner på YouTube. Gå inn på adressen nedenfor og søk etter noe med "christmas" i navnet:

http://youtube.com

Når du har funnet filmen du vil sende, markerer du adressefeltet (øverst) og trykker Ctrl-C samtidig. Gå så til e-posten du har skrevet, sett markøren der du vil ha lenken til filmen og trykk Ctrl-V samtidig. Da limer den seg inn.

Lykke til !

Publisert 12.11.10
Oppdatert 09.06.15