Hold Control-/Cmd-tasten nede.
Trykk på + for å forstørre eller for å forminske.

Offentlige tjenester

Bokhylla - digital kulturskatt

Foto: Nasjonalbiblioteket

På nettstedet www.bokhylla.no ligger den digitale kulturskatten tilgjengelig for alle. Tjenesten er gratis. Det er ulik tilgang med materialet, avhengig av opphavsretten. Det kan enten være “Tillatt for alle”, tillat kun fra norske IP-adresser eller “tilgang kun hos Nasjonalbiblioteket”.

Du kan lese alt som er merket “tillatt for alle”. Materiale som er tillatt kun fra norske IP-adresser kan du lese når du befinner deg i Norge. Det er opphavsrettslige årsaker til en slik begrensning.

En IP-adresse, eller Internet Protocol-adresse, er adressen til en pc, ruter, skriver eller annen enhet på nettet. Alle enheter som er koblet til internett har en unik IP-adresse. IP-adressene er ikke permanente. Hvis du flytter pc-en din til et nytt nettverk, vil den få en ny adresse.

Noe av det unike materialet som finnes i Bokhylla kan bare leses i Nasjonalbibliotekets lokaler. Nasjonalbiblioteket holder til på Solli plass i Oslo. Alle som vil kan besøke dette biblioteket og sitte der og lese materiale fra Bokhylla.

I bokylla finner du mange spennende bøker om slektshistorie

 

Startet i 2006
I Bokhylla befinner det seg 518 000 bøker, over 2 millioner aviser, 245 000 bilder og 32 000 tidsskrifter.

Det var i 2006 at Nasjonalbiblioteket startet med en systematisk digitalisering av alle sine samlinger som et ledd i arbeidet med å bevare dem for fremtiden. I Bokhylla gjør Nasjonalbiblioteket alle bøker utgitt i Norge til og med år 2000 digitalt tilgjengelig.

Bokhylla er gratis for brukerne. Bøker som ikke lenger er opphavsrettslig kan lastes ned til din PC. Bøker som er opphavsrettslig beskyttet kan leses gjennom en nettleser.

Du kan søke i teksten i bøker, bilder og tidsskrifter gjennom den interne søkemotoren på bokylla.no.

Footer