Hold Control-/Cmd-tasten nede.
Trykk på + for å forstørre eller for å forminske.

Nyheter

Artige "duppeditter"

1. Lommeskriver – Polaroid Zip.

Svært mange av oss har både kamera og fotoalbum i lommen i form av en smarttelefon.
Det er derfor ikke forunderlig at det er skrivere som utvikles i forhold til det. Polaroid Zip passer i lommen og skriver ut bildene dine raskt uten blekk. Polaroid Zip er praktisk: det måler 12 x 7,4 x 2,3 cm. som er tilnærmet størrelsen på en gjennomsnittlig smarttelefon. Enheten har sitt eget oppladbare batteri. Med fullt oppladet batteri kan du skrive ut ca. 25 bilder. Alt skjer uten ledninger. Polaroid Zip bruker ikke blekk, men et spesialpapir som inneholder fargekrystaller. Når papiret blir oppvarmet, blir et bilde synlig på det. Bildet er umiddelbart klart til bruk altså uten problem med blekk som trenger tørking. I tillegg er bildene selvklebende. Standardformatet for bildene er 7,5 x 5 cm.

Polaroid Zip er tilgjengelig i ulike butikker og har en pris på ca. 1500 kroner.

2. Stikkontakt for i bilen

Du kan med dette gi bilen en strømuttak som kan lade opp det tomme batteriet på en bærbar PC, smarttelefon eller nettbrett for eksempel under en lang kjøretur. Du kan også gi andre enheter strøm når du er på veien, for eksempel en kjøleboks eller en bærbar spillkonsoll.
Strømuttaket kan enkelt kobles til sigarettenner og du kan dermed koble til de fleste bærbare enheter uten problemer. I tillegg til strømuttaket er det også en USB-port på siden. Så du kan for eksempel lade en bærbar PC og en nettbrett på samme tid.
HQ Inverter og Inverter 150W er to eksempler av stikkontakt for bilen. Selve omformeren har formen på en sylinder, slik at den passer inn i koppholderen på bilen. Prisen er mellom kr.350,- og kr.500,-.

3. Multilading.

En enkelt kabel som kan brukes for lading av både iPad/iPhone og Android-enheter.
En iPad kan ikke bli lades med en Android-kabel og omvendt, til frustrasjon for mange. Det er mange av oss som har enheter fra forskjellige merker og dermed behov for mange forskjellige kabler til ladning. Når du skal på reise betyr det at du må tenke på å ta med flere ulike ladekabler. Løsningen for dette er: En kabel med utskiftbare ender som passer på alle enheter.  Da trenger du bare én ledning med på tur.
Det finnes mange varianter av slike typer «multiladeledninger». Noen eksempler er:
SiGN Magnetkabel 3-i-1 USB-C, Lightning, Micro-USB, Mcdodo Ladekabel 3-i-1 Micro-USB, USB-C, Lightning som begge kan bestilles hos bl.a. teknikkdeler.no
eller 3 i 1 Ladekabel (USB Micro, USB Type-C & Lightning) som kan bestilles hos bl.a. 24hshop.no

4. Hendig smartelefonholder

Smarttelefoner har blitt stadig større over tid. De fleste smarttelefoner er utformet slik at den glir lett ut av hendene. Alle har vel en eller flere ganger opplevd det? Nå har David Barnet fra Colorado kom opp med det som kalles en popsocket.

En popsocket er en flat rund gadget, som du kan lime på baksiden av din smarttelefon. Hensikten med denne popsocket er at du bedre og enklere vil kunne holde din smarttelefon uten å miste den ut av hendene. Når du skal bruke den, må du trykke på baksiden av popsocketen, slik at en liten knott kan brettes/foldes ut.

         

Den knotten gir et godt grep som betyr at man ikke lenger trenger å miste smarttelefonen ut av hendene.
Popsockets er tilgjengelige i forskjellige farger og med fasjonable utskrifter.
For de som ikke liker det, er det også nøytrale Popsockets i hvitt eller svart.
De er til salgs på veldig mange plasser, bl.a. Elkjøp, Power, Clas Ohlson, Teknikkmagasinet m.fl.
Prisen er mellom kr.100,- og kr.200,-

 

22.03.19
JC

Footer