Hold Control-/Cmd-tasten nede.
Trykk på + for å forstørre eller for å forminske.

Blogg

Gratulerer til Seniornett Ullensaker som ny forening!

Fra vestre Kjell Martin Holden, Rita Fjell Hovden, Hanne Libakken, Gunn Skibsrud, May-Brith Solberg, Kristin Ruud og Åse Akselsen.

Men stiftelsesdagen til Seniornett Ullensaker var en av de varme fine sensommerdagene. Ullensaker er kommunen der Gardermoen, Norges hovedflyplass ligger. Ullensaker består av byen Jessheim og tettstedene Kløfta og Gardermoen. Akkurat denne dagen er det hektisk aktivitet utenfor frivillighetssentralen på Jessheim som har offisiell åpning dagen etter. Frivillighetens hus består av et gammelt våningshus og en låve, de eneste gamle bygningene i det moderne Jessheim. Men både låven og våningshuset er pusset opp og har blitt tipp topp moderne.

Det var tidligere i sommer at Kjell Martin Holden tok kontakt. Han lurte på hvorfor det ikke var noen Seniornett-forening i Norges 26. største kommune. Og han tok raskt utfordringen med å bidra til å starte forening. På Frivillighetssentralen har de en leder som får ting til å skje. Så da Rita Fjell Hovden ble kontaktet av Kjell Martin Holden gikk det ikke lang tid før potensielle styremedlemmer var lokalisert. Her var det mye energi og kompetanse, og også erfaring fra å drive lokalforening i Seniornett gjennom May-Brith Solberg, som tidligere var i Seniornett Hønefoss.

Flere foreninger kommer

Hvorfor er Seniornett så opptatt av å etablere lokalforeninger? Det er jo frivillig å være med i en lokalforening, og Seniornett direkte dekker mange viktige behov som datahjelp på telefon, magasin i posten og nyhetsbrev på e-post. Og i mange kommuner kan du på dataveiledning uten å være medlem av Seniornett. Men ta Tønsberg som eksempel. Der samarbeider Seniornett Tønsberg med kommunen. Du kan få 30 minutter veiledning i data av kommunen, men trenger du kurs, enten én til én eller i en gruppe, er det Seniornett Tønsberg som står for det.

Mange steder ser vi også at ukentlige datakaféer både er sosialt og faglig. Vi trenger begge deler.

Om du er medlem av Seniornett direkte og ønsker å være tilknyttet en lokalforening, sjekk med oss i administrasjonen om det er lokalforening der du bor. Ring oss på 22 42 96 26, eller kontor@seniornett.no

Hilsen Kristin Ruud, generalsekretær

Footer