Hold Control-/Cmd-tasten nede.
Trykk på + for å forstørre eller for å forminske.

Nyheter

Kurs i informasjonssikkerhet lansert

Tybring-Gjedde minte tilhørerne på hvor raskt den digitale utviklingen går, og at mange sliter med å henge med. Tybring-Gjedde kunne smilende berette at da ungene var flyttet ut, gikk det ikke lange tiden før familiens TV sluttet å virke. Stor var forbauselsen da politikerparet Tybring-Gjedde etter noen dager skjønte at dagens moderne fjernsyn må oppdateres.

– Sikkerhet på nett er noe vi alle må være opptatt av. For noen år siden ble det sendt ut e-post med meget upassende innhold fra min e-postkonto. Så sikkerhet på nett er viktig, sa den forholdsvis ferske beredskapsministeren.

Direktør Peggy Sandbekken Heie i NorSIS sa at noe av motivasjonen for å lage nettkurset i informasjonssikkerhet for seniorer er undersøkelsen fra 2018 som viser at 21 prosent forbinder bruk av offentlige nettsider med høy risiko. I 2015 var det bare 13 prosent som mente det var høy risiko. Også bruk av nettbank forbindes med risiko. I 2018 var det 19 prosent som forbinder bruk av nettbank med høyrisiko. I 2015 var det bare ti prosent.

Mange moduler
Nettkurset ligger på nettsiden www.nettvett.no. (Link til kurset: https://nettvett.no/kurs/sikkerhet-for-seniorer/)
Kurset i informasjonssikkerhet for seniorer består så langt av seks moduler, ytterligere sju moduler er under utarbeidelse. Modulene er introduksjon, brukerkontoer, e-pos, sosiale medier, sikkerhetsverktøy og bank på nett.

Seniornett har vært bidragsyter til utviklingen av sikkerhetskurset.

Footer