Hold Control-/Cmd-tasten nede.
Trykk på + for å forstørre eller for å forminske.

Hønefoss

Seniornett Hønefoss
Baglerveien 3
3517 Hønefoss
Besøksadresse:
Ringerike Bibliotek
Hønefoss bru 1 E
3510 Hønefoss
E-post:
Tlf.: 41508160
Kontaktperson:
Anne Nereng

Artikler SN Hønefoss

Hurra

I forbindelse med Sparebank1 Ringerike Hadeland og Sparebankstiftelsen Ringerike sin årlige gaveutdeling til allmennyttige formål ble vi invitert til en enkel høytidelighet på Byscenen i Hønefoss i går kveld,

15. april kl.19 .00.

Programmet var smakbiter fra årets gaveutdeling med god underholdning.
Mange lag og foreninger av ymse slag ble tildelt penger til forskjellige prosjekter og Seniornett Hønefoss som fyller 10 år i oktober fikk hele 10 000 kr.

Gjett om vi ble glade. Vi fikk også rosende omtale for jobben vi gjør!!
Her mottar kasserer Dorothea Hallingby og leder May-Brith Solberg sjekken.

Braksuksess på Hønefoss

I samarbeid med Telenor hadde vi torsdag12.03.15 Temadag/kurs som omhandlet temaet ”Muligheter med smarttelefon og nettbrett”.

Vi hadde satt av tre timer til seansen. Lars Bakken fra Telenor hold et glimrende foredrag som tok for seg alle valgene/mulighetene på nettbrett/smarttelefon og han viste med iPad og iPhone, og etter det ble det ”en til en” opplæring med hans team, 5 personer, og oss veiledere.

55 personer møtte og var veldig ivrige deltakere, de fikk hjelp med små og store utfordringer. Folk i den tredje alder vil gjerne være med i den digitale verden, men noen ganger tar det litt tid, Telenor teamet ga dem tid.

De forlot biblioteket røde i kinnene og med stjerner i øynene.

Styret har takket Lars og hans team for innsatsen og tilbakemeldingen fra dem var veldig hyggelig.

Det står bl a: Både jeg og mine kollegaer hadde en god dag på jobb, det var en morsom økt vi hadde sammen med dere. Må også si jeg var imponert over nivået og hvordan dere har satt opplæring i system på Hønefoss.

 

Seniornett Hønefoss 10 år

Det hele startet med en artikkel i Ringerikes Blad våren 2005 der tidligere biblioteksjef Astrid Haug og bibliotekar Hilde Grefsrud Haraldsen ønsket å skape et miljø i biblioteket der seniorer kunne få hjelp å støtte til å bruke PC og Internett.

Biblioteket hadde hatt kontakt med Seniornett Norge som skulle stå for opplæring av veiledere og 8. juni 2005 møttes en gjeng spente folk med ymse dataerfaringer sammen med Rune Landgren fra Seniornett Norge og biblioteksjefen.

Seniornett Hønefoss har vært, og blir drevet profesjonelt, det er utarbeidet egne vedtekter for klubben og eget medlemskartotek, distribusjonslister for utsendelse av e-post, egne maler for diverse fakturabilag, egen brevmal og innkallinger. Kursbekreftelse og plakater for temadager og lignende.

Vi har hele denne tiden vært selvgående med egne kursinstruktører, dvs at styret selv har stått for og står for dataopplæringen av seniorene som melder seg til våre kurs.

Hver torsdag tilbyr vi Seniortreff mellom kl. 12.00 – 14.00 og kursene våre avholdes mandager og tirsdager. Kursinnholdet er rikholdig og vi har alltid bestrebet oss på å ”være der” når nye oppgraderinger fra Microsoft og andre dataleverandører har kommet.

Vi har kurset flere hundre seniorer i distriktet og like mange har besøkt oss på torsdagene og deltatt på lærerike temadager som alltid har hatt tidsaktuelle emner på skjemaet.

SeniorSurf dagen har hvert år blitt arrangert med godt fremmøte og stor suksess.

I jubileumsåret har vi 140 medlemmer, men vi ønsker oss flere, og kan lokke med godt humør, brukbare datakunnskaper og masse ståpåvilje.

Footer