Hold Control-/Cmd-tasten nede.
Trykk på + for å forstørre eller for å forminske.

Ukategorisert

Microsoft oppdaterer bruksvilkårene

De siste dagene har flere med Microsoft-kontoer, dvs. e-postadresser som slutter på outlook.com, hotmail.com eller live.com, fått en e-post med navnet «Oppdateringer av vilkårene for bruk». Dette er en e-post som forteller om den nye tjenesteavtalen til Microsoft.

Tjenesteavtalen, eller brukervilkårene, er en lang kontrakt man må godkjenne når man oppretter en brukerkonto på internett, som for eksempel en e-postadresse. Kontrakten forteller hva du har lov og ikke lov å bruke tjenesten, hvordan de lagrer informasjon om deg osv. Disse tekstene er så lange og kronglete at de færreste gidder å lese de før de aksepterer.

Lovendring gjør det enklere

Den 1. mai innføres den nye EU loven GDPR i Norge. Loven setter nye krav til hvordan selskaper kan bruke informasjon de samler inn når du bruker tjenestene deres, den krever også at brukervilkårene formuleres på en måte som «mannen i gata» kan forstå.Det er på bakgrunn av disse endringene at Microsoft sender ut denne e-posten.

Du trenger ikke å gjøre noe

E-posten som Microsoft nå har sendt ut er kun til informasjon og du trenger ikke å foreta deg noe, om du ønsker kan du slette e-posten. For de som vil lese mer om endringene, er det lenker i e-posten man kan klikke seg videre på.

Footer