Hold Control-/Cmd-tasten nede.
Trykk på + for å forstørre eller for å forminske.

Nyheter

Ny programvareoppdatering for iPhone og iPad - iOS 12, kommer rett over sommeren.

Det nye systemet vil være tilgjengelig for iPhone 5s eller nyere modeller, og for iPad Mini 2 eller nyere. Både iPhone 5s og iPad Mini 2 kom i oktober 2013 til Norge, så det betyr at eldre modeller av iPhone eller iPad, dvs. eldre enn 5 år, ikke vil få mulighet til å laste ned den nye iOS 12.

Som sagt vil iOS 12 gjør eldre iPhoner og iPader raskere. Både tilgangen til tastaturet, apper og kamera vil gå ca. 60 % raskere.

Noen av funksjonsforbedringene vil være:
1. Bilder.
Bilde-appen er forbedret. Det blir enklere å søke etter bilder i denne appen. Det kommer også en funksjon som blir kalt «For deg», som samler bilder av spesielle anledninger.

2. Siri.
Stemmeassistenten Siri vil i tillegg til at den vil samarbeide bedre met andre apper få en ny funksjon. Den heter Siri snarvei. Ved å lage en Siri-snarvei kan du lage en talekommando. Etter å ha hørt den talekommandoen, vet Siri nøyaktig hva den skal gjøre. For eksempel, talekommandoen «Hei Siri, jeg skal hjem» sikrer at Apple Maps søker etter den raskeste ruten hjem og partneren din mottar en melding at du er på farten.

3. Ikke forstyr 
Funksjonen «Ikke forstyr» er forbedret. Den tar hensyn til forskjellige tidspunkt på dagen. Dersom du f.eks. har aktivert denne funksjon om natten, går skjermen i svart. Meldinger og varslinger vil ikke bli vist, før du selv aktivt ser etter. Meldinger og varslinger vises altså ikke lenger automatisk som det er per nå. Hensikten med denne nye funksjonen er at den skal forbedre søvnkvaliteten.

4. Varslinger og meldinger blir gruppert.
Meldinger og varslinger blir gruppert på varslingsskjermen. Det hele blir dermed mye mer oversiktlig.

5. Screen time.
Med hjelp av funksjonen Screen time, vil du kunne se hvor lang tid du bruker på de forskjellige appene. De som synes de bruker alt for mye tid på mobil eller nettbrett kan nå få bedre kontroll på dette. En kan i Screen time også regulere hvor lang tid en kan bruke på forskjellige apper.

6. Memoji.
En memoji er et tegnet ansikt som du kan forme til å ligne deg selv.

7. Facetime 
Med iOS 12 får man med Facetime mulighet til å ha videosamtale med 32 personer samtidig.

 

Selv om det vil ta en stund til før denne iOS 12 oppdateringen blir tilgjengelig, så gjør alle funksjonsforbedringene som ligger i denne nye versjonen at man kan glede seg til at den kommer.

Footer