Hold Control-/Cmd-tasten nede.
Trykk på + for å forstørre eller for å forminske.

Blogg

Se og bli sett på Arendalsuka

Seniornetts stand under Arendalsuka var bemannet med frivillige fra Seniornett Arendal og ansatte i Seniornett.

Arendalsuka er et spennende sted for oss som ønsker synlighet for egen organisasjon og driver med politisk påvirkning. På standen kom folk innom og fikk informasjon om hva Seniornett gjør. Mange meldte seg inn der og da, og mange flere tok med seg brosjyre og medlemsblad for å vurdere innmelding seinere.

Men vi fikk også mange spørsmål om hvorfor det ikke er Seniornett-forening i Grimstad, Kristiansand og en rekke andre steder. Det er utrolig positivt. Vi i Seniornett ser jo hvor viktig den lokale foreningen er for den digitale kompetansen til seniorene. Vi kan bidra med støtte og kurs, men det må være noen som har lyst til å drive foreningen.

Leder av Seniornett Arendal, Tore Vimme, tok oss med på båttur i den vakre skjørgården utenfor Arendal.

Heldigvis har vi mange slike foreninger. Og Arendal er en av dem. Her er Tore Vimme leder. Han har med seg et kobbel av engasjerte seniorer til å drive foreningen og holde kurs. Her er det mye kompetanse og engasjement. Og som en av de som sto på stand for Seniornett sa det: «jeg visste ikke hvor gøy det var å stå på stand».

I tillegg til stand hadde vi møter med bransjeorganisasjoner og fagpersoner, og ikke minst, vi fikk med oss mange nyttige foredrag innenfor fagfeltet til Seniornett.

Møte med elektronikkbransjen

Ett slikt møte var med elektronikkbransjen. Altså bransjeorganisasjonen til butikker som Power og Elkjøp. Hvordan kan vi få elektronikkbransjen til å ta oss seniorer som kunder på alvor? Alt for ofte blir vi kontaktet av seniorer som har fått dårlige råd og kjøpt tilleggstjenester til PC-en som gjør at datamaskinen går i stå. Dårlige råd er ikke bare etisk uholdbart, det gjør også noe med tilliten til butikkene. Derfor er det viktig å få ryddet opp i dette. Møtet var positivt og vi kommer til å holde kontakten med bransjeorganisasjonen.

Styreleder Karin Moe Røisland i Seniornett på standen vår.

Både styreleder Karin Moe Røisland og styremedlem Steinar Simonsen deltok i deler av Arendalsuka.

Digitaliseringsvind

Kunstig intelligens og digitalisering var tema på mange av arrangementene i Arendal. Dette er noe som angår oss seniorer i høyeste grad. Spesielt innenfor helsetjenestene blir kunstig intelligens viktig. Derfor er det viktig for Seniornett å følge med på utviklingen. Hvordan kan vi legge til rette for at våre medlemmer kjenner til og forstår det grunnleggende innen kunstig intelligens?

Det finnes allerede digitale helsetjenester for blant annet pasienter med kols og diabetes. Fremover vil vi møte kunstig intelligens når diagnoser skal stilles eller risikogrupper skal identifiseres. Og for mange kan en videosamtale med en legespesialist kombinert med digitale målinger av alt fra puls til blodtrykk og hjerterytme gjøre at du ikke trenger å reise langt for å komme til kontroll på sykehuset. En kontroll som kanskje tar ti minutter, mens reisen tar fem timer.

Debatt

Fra venstre Trude Drevland, Jan Davidsen, Stian Slotterøy Johnsen, Marte Gerhardsen og Kristin Ruud. (Foto: Birgitte Heneide, Frivillighet Norge)

Seniornett er medlem av Frivillighet Norge. Og vi i Seniornett er helt avhengig av frivillige som bidrar. Så da Frivillighet Norge skulle arrangere debatten «Kollapser velferden om frivillige slutter å komme», var det ikke vanskelig for meg som generalsekretær å takke til å være ordstyrer. I panelet satt Trude Drevland, leder for rådet for et aldersvennlig samfunn, Jan Davidsen, forbundsleder i Pensjonistforbundet, Stian Slotterøy Johnsen, generalsekretær i Frivillighet Norge og Marte Gerhardsen, generalsekretær i Nasjonalforeningen for folkehelsen.

Generalsekretær Kristin Ruud med et friskt morgenbad i sjøen ved Arendal.

 

Footer