Hold Control-/Cmd-tasten nede.
Trykk på + for å forstørre eller for å forminske.

Offentlige tjenester - Skatt

Skattemeldingen – slik gjør du det

Hvis du ikke finner ut av skattemeldingen kan du også ringe Skatteetaten, 800 80 000.

Fram til 30. april kan du logge deg inn og rette skattemeldingen, som den heter i dag. Tidligere het det selvangivelse. Nytt i år er at hvis du logger deg inn i skattemeldingen fra skatteetaten.no så vil flertallet få du en ny utgave som er mer tilpasset den digitale plattformen. Tidligere har skattemeldingen vært et skjema som er tilgjengelig elektronisk.

To veier inn

Det er altså to veier inn til skattemeldingen din, via skatteetaten.no og altinn.no, begge har samme «port», ID-porten. Her må du logge deg inn med din elektroniske ID. Det er samme ID som du bruker i nettbanken, enten en kodebrikke, at du har kodekort eller at du har BankID på mobil. Og det er altså to veier som begge fører gjennom samme port til skattemeldingen din.

Synes du skattemeldingen er vanskelig å forstå, kan du be en annen rette den for deg. Men for å kunne sende den videre må du først logge deg inn på skattemeldingen. Deretter velger du send til en annen. Du må ha både navn og fødselsnummer til den du ønsker skal rette skattemeldingen din. Husk at vedkommende da vil få innsyn i inntekter, formue og utgifter, så dette bør du bare la en du stole på gjøre.

Prøv!

Alle Seniornetts lokalforeninger er utfordret til å bidra med å hjelpe til med innlogging av skattemeldingen. Vi har kalt det digital dugnad. Husk å sjekke lokalforeningens nettside på seniornett.no for når og hvor lokalforeningen har veiledning. Du kan også kontakte biblioteket ditt, frivilligsentralen eller kommunens servicetorg.

Hvis du har elektronisk ID (kodebrikke) som du for eksempel bruker i nettbanken, kan du prøve å logge inn på skattemeldingen selv på skatteetaten.no. Nettsidene har blitt bedre, med flere forklaringer som skal gjøre det lettere for brukerne å finne ut av det selv.

Hvis skattemeldingen ser riktig ut, og du ikke har noen endringer, trenger du ikke «sende inn» skattemeldingen. Den blir automatisk «sendt inn». Og du kan gå inn så mange ganger du vil å se på skattemeldingen og gjøre endringer eller rettelser helt frem til 30. april. Husk bare at hvis du har endringer må du «sende inn» skattemeldingen. Hvis du bare logger deg inn og ser på skattemeldingen trenger du ikke «sende inn» skattemeldingen på nytt.

Penger i juni

Skal du bare endre bankkontonummeret, gjør du det fra samme side som lenken til skattemeldingen ligger https://www.skatteetaten.no/person/skatt/skattemelding/

De som har sendt inn skattemeldingen digitalt og har penger til gode, vil få pengene på konto fra 20. juni.

 

 

 

 

 

Footer