Hold Control-/Cmd-tasten nede.
Trykk på + for å forstørre eller for å forminske.

Starte lokalforening?

  1. Definisjon av lokalforening: I vedtektenes paragraf 11: En forening kan være en frittstående enhet med eget styre og med egne vedtekter som samsvarer med Seniornett Norges formål. Alternativt kan den være en gruppe innen en eksisterende organisatorisk enhet, for eksempel frivillighetssentral, pensjonistforening eller lignende. I siste tilfelle skal det utpekes en person som ansvarlig leder. I begge tilfeller etableres en skriftlig avtale med Seniornett hvor partenes rettigheter og plikter defineres.
  2. Eksempel på vedtekter for en lokalforening finner du her: https://www.seniornett.no/wp-content/uploads/2017/04/2012-Vedtekter-for-Seniornett-Asker.pdf
  3. Meld fra til Seniornett at dere ønsker å starte en lokalforening. Har dere allerede valgt styre og vedtekter kan dette sendes Seniornett som vil gi dere tilgang til egen nettside under www.seniornett.no samt tilgang til medlemsregisteret. Lokalforeningen må også registrere seg i Enhetsregistret og i Frivillighetsregisteret. Når du er registrert i Enhetsregisteret får du et organisasjonsnummer som gjør at du kan opprette bankkonto i lokalforeningens navn. For å registrere foreningen i Enhetsregisteret må du ha vedtekter og et styre. Oppskrift på hvordan du går frem for å registrere deg i Enhetsregisteret finner du her: https://www.seniornett.no/registrering-i-bronnoysundregistrene/ Når foreningen er registrert i Frivillighetsregisteret kan vi hjelpe dere blant annet med å søke om billige Microsoftlisenser, søke etter instruktører på nettstedet frivillighet.no, motta bidrag gjennom Grasrotandelen og voksenopplæringsmidler.
  4. Hvert medlem betaler 350 kroner i kontingent til Seniornett. Av dette får lokalforeningen 150 kroner pr medlem pr år. Kontingenten til Seniornett fastsettes av landsmøtet.
  5. Lokalforeningens viktigste oppgave er å bidra til digital kompetanse blant seniorene gjennom kurs, veiledning og datakaféer. Styret i lokalforeningen trenger ikke være instruktører selv, men ha interesse av, og ser viktigheten av at seniorer er digitale.
  6. Lokalforeningen kan knytte til seg instruktører med datakompetanse. Seniornett Norge kan bidra med kursing av medlemmer eller instruktører. Instruktører får tilgangen til undervisningsressurser på seniornett.no, når de er registrert i medlemsregisteret som instruktør. For å ha rett til studietimer må det foreligge deltakerliste (frammøteliste) som har disse obligatoriske opplysningene: Navn, adresse, fødselsår, dato for kurs. Listen må også ha påført kursholder. Lurer du på noe, ta kontakt med generalsekretær Kristin Ruud, telefon 22 42 96 26 eller e-post: kristin.ruud@seniornett.no

 

 

 

Kunne du tenkte deg å være med å starte en ny lokalforening? Fyll ut dette skjemaet, så kontakter vi deg.

 

Starte lokalforening

Ja, jeg ønsker å bli kontaktet for en prat om hvordan man starter en lokalforening.

Footer