Hold Control-/Cmd-tasten nede.
Trykk på + for å forstørre eller for å forminske.

Aktuelt

Support i 100

Rød motorsykkel på vei i Kristiansand

Jan Brynjulf Sørensen kjørende på sin Honda GoldWing.

Som mange andre frivillige, er jeg vanligvis å treffe på «datahjelp» når du ringer inn til Seniornett med et problem eller flere til 22 42 96 26. Der sitter vi en masse kloke hoder med en tålmodighet du bare finner hos seniorer.

I en pause jeg hadde, sånn ved lunsjtider, huket jeg av for «fraværende» i telefonsystemet vårt, og tok motorsykkelen til byen. Jeg skulle handle noe til podcasten som skulle spilles inn på kvelden.

Turen i byen ble litt lenger enn beregnet og på veien hjem ringte det i hjelmen min. Jeg svarer med et lett trykk på kontrollenheten og en hyggelig damestemme kommer inn i øret. Så går det opp for meg at hun ringer for å få datahjelp. Auda… Jeg ser på klokken og «lunsjen» min er over. Jeg rekker ikke å svare henne, før problemene hun har kommer ut av henne i et rasende tempo. Dette fortalte meg i all tydelighet at det var mer enn viktig. Det er yndlingsprogrammet mitt, Word fra Microsoft, som var hennes problem. Hun hadde glemt hvordan hun fikk formatert skrift og hvordan lagre og finne igjen brevene sine. Siden jeg faktisk var med å lage Word tilbake i 1989, da jeg jobbet i Microsoft, var dette en morsom utfordring. Jeg guidet henne gjennom meny etter meny og hun fikk til alt hun ønsket seg.

Da vi var ferdige etter omtrent ti minutter, måtte jeg fortelle henne at nå hadde hun trolig fått den raskeste datahjelpen i Seniornetts historie. Jeg satt nemlig og kjørte motorsykkelen min i 80 km/t samtidig som hun hadde fått hjelp. Det trodde hun nesten ikke. Lyden var akkurat som om jeg satt på hjemmekontoret mitt. Vi lo litt begge to og hun var kjempefornøyd og kunne gå tilbake til manuset sitt som hun holdt på med.

Etter en kort stund svingte jeg inn gården min og satte fra meg GoldWingen. Nok en deilig support var unnagjort, i noe annerledes omgivelser enn vanlig.

Fortalt av Jan Brynjulf Sørensen, leder i Seniornett Kristiansand, utgiver av podcasten «Pensjonistpodden» og frivillig på Seniornetts datahjelp.

Footer