Hold Control-/Cmd-tasten nede.
Trykk på + for å forstørre eller for å forminske.

Blogg

Time hos digital doktor

Skjermdump av bestillingen av legetimen.

Normalt sett ville jeg fått øyeblikkelig hjelp-time hos min fastlege. Men nå var han på ferie. Og hans legekontor ligger ikke like praktisk til som da jeg først ble pasient hos ham for 29 år siden. Jeg har flyttet, men får meg ikke til å bytte fastlege. Etter så mange år kjenner vi hverandre godt. Men nå hadde altså legen min tatt seg høstferie og jeg hadde vondt i øyet. Veldig vondt i øyet. Dråper som jeg fikk hos optiker var ikke nok. Løsningen ble å bestille en legetime hos Dr. Dropin.

Først måtte jeg laste ned appen. Deretter må jeg logge meg inn med Bank ID på mobil og be om videokonsultasjon. Ti minutter senere ringer legen på mobilen. Han sitter i Stavanger og jeg sitter i Oslo.

Grundig lege

Konsultasjonen er overraskende grundig. Legen spør og forklarer. Jeg har allerede fått henvisning til øyelege av optikeren, nå er det smertene i øynene som må behandles. Slike øyesmerter kan skyldes alvorlig sykdom, derfor er det viktig å ikke vente med å gå til legen.

For at legen skal få inntrykk av øynene holder jeg kameraet tettere mot øyene.

Etter 15 minutter er konsultasjonen over og resept er sendt til apoteket mitt.

Vaksine

Ingenting kan erstatte et møte, ansikt til ansikt mellom lege og pasient. Men noen ganger kan tiden være en utfordring. Fordelen med min fastlege er at jeg også kan bruke e-konsultasjon med ham. Det fungerer slik at jeg skriver inn et spørsmål til ham inne i Helse Norge-portalen. Det kan jeg gjøre fra mobilen og Helse Norge-appen, eller jeg kan logge meg på nettsiden til Helse Norge på PC-en. E-konsultasjon er ikke en like rask tjeneste som det Dr. Dropin (eller tilsvarende tjenester som Eyr, KRY, Legevisitt eller Helsetelefonen). E-konsultasjonen skal gi svar innen fem virkedager og prisen er samme egenandel som vanlig legekonsultasjon. Men den fungerer når jeg trenger resept på influensavaksine.

Videokonsultasjoner via app koster rundt 350 kroner, altså en del dyrere enn vanlig legetime, men så får du svar i løpet av minutter.

Slipper å reise til legen

I disse dager er det viktig å minne på influensa-vaksinen. Med vaksinen slipper du å bli syk, men kanskje enda viktigere, har du folk rundt deg som ikke bør få influensa på grunn av almenntilstanden, så slipper de å bli smittet av deg. Influensavaksinen må du ha resept for å få. Resepten kan du få hos fastlegen, som vanlig legekonsultasjon eller e-konsultasjon om legen din tilbyr det, eller du kan bestille vaksinen hos en av de digitale tjenestene. Svært mange apotek tilbyr å sette influensavaksinen på deg, slik at du slipper turen til legen.

Digitalt – helt enkelt!

 

Footer