Hold Control-/Cmd-tasten nede.
Trykk på + for å forstørre eller for å forminske.

Blogg

Utvidet virkelighet er her!

Noen har kanskje vært litt seine med å ta i bruk ny teknologi hele livet. Det handler mye om mennesketyper. Men så er det slik at jo eldre vi blir, jo flere av oss havner i gruppen som vegrer seg mot ny teknologi.

Noe ligger i personligheten din. Men å ta i bruk ny teknologi og lære seg nye ting er også en treningssak. På samme måten som du blir god i fotball eller golf, jo mer du trener, på samme måten må du øve på å lære nye ting.

En gang snakket jeg med en blind dame. Hun hadde akkurat lært seg å bruke en iPhone. Det er ikke lett å lære seg når du ikke ser, skjermen på en smarttelefon er jo helt flat. Du må virkelig øve for å finne tastaturet og bokstavene. Når damen vel hadde lært seg å bruke iPhonen sin, ble den oppdatert med nye funksjoner og nye ting å lære. Hun fortalte meg at hun først hadde lyst til å gi opp. Alt måtte læres på nytt. Men så hadde hun tatt seg selv hardt i nakken og minnet seg selv på at det er hun som taper om hun ikke henger med. Og at for hver gang hun lærer noe nytt blir hun flinkere å lære seg nye ting.

AR og Ikea
De som har barnebarn eller oldebarn i riktig aldersgruppe har kanskje sett dem gå rundt med smarttelefonen og fange pokemons. Spillet Pokemon Go kan være i AR. Da bruker telefonen kameraet og viser omgivelsene slik de ser ut gjennom kameralinsen, men med pokemon-figurene gjemt under en grønn busk. Det ser ganske virkelighetstro ut, det er ikke tvil om at spillene blir morsommere i AR.

Selv om det er få apper og programmer til mobiltelefonen som har AR-funksjon, finnes det noen. Ikea har prøvd seg på en app der du kan prøve ut møbler fra møbelkatalogen hjemme i din egen stue. Fortsatt er programmet litt primitivt, men jammen fikk jeg ikke satt inn en lenestol i stuen min for å se om den passet inn.

Fotball fra første rad
Det jeg gleder meg mest til er å få mulighet til å se fotballkamp hjemme i min egen stue med 3D briller og AR-teknologi. Kanskje er fotball aller best på en fotballtribune sammen med andre fotballfans. Men kan du ikke være der, vil du få en helt annen opplevelsen av kampen enn på den flattrykte TV-skjermen.

Teknologi er moro.

Footer