Hold Control-/Cmd-tasten nede.
Trykk på + for å forstørre eller for å forminske.

Blogg

Vårt mangfoldige Norge – på besøk hos Seniornett Smøla

Smøla

Seniornett Smøla skal avholde årsmøte, like etter kvinnenes stafett. Det blir spennende å se om noen kommer til årsmøtet. Jeg er så heldig at jeg er invitert til årsmøtet for å snakke om digitaliseringen i samfunnet. Hvor langt skal jeg gå? Hva blir begripelig ute på Smøla? Jeg finpusser på mine lysbilder, mens en PC i den andre enden av lokalet sender ut lyden stafetten. Egentlig kan dagens seniorer virkelig være fornøyd med seg selv. Vi sitter altså i en pensjonist-lokale og streamer TV!

Tidligere på dagen har jeg vært med Seniornett Smøla til møte med Smøla kommune med rådmann Birgit Iversen Eckhoff, biblioteksjef Heidi Antonsen Lura og konsulent for publikumssenteret, Anita Martinsen.

Seniornett Smøla har slitt med å få opp aktiviteten. I kommunen finnes ikke en frivillighetssentral, og biblioteket er bare bemannet med biblioteksjef. I andre kommuner er bibliotek eller frivillighetssentral viktige samarbeidspartnere for Seniornett-foreninger.

Øystein Johannessen

Øystein Johannessen fra Seniornett Smøla har forberedt seg godt til møtet. Han viser fram hva andre kommuner har fått til. Det finnes prosjektmidler også å søke på. Jeg benytter anledningen til å minne rådmannen på at prosjektmidler eller ei, kommunen har et ansvar etter opplæringsloven til å gi sine innbyggere grunnleggende digital kompetanse.

Rådmann Eckhoff er positiv til å komme Seniornett i møte. Og så lenge Seniornett kan ta på seg å drive digital veiledning på biblioteket, stiller kommunen plass. Og de vil se på muligheten til å bruke kommunens kurslokale til datakurs. Møtet avsluttes med å avtale nytt møte i mai.

Etter møtet får vi en omvisning på biblioteket. Kommunen har slått sammen folkebiblioteket og skolebiblioteket. I den nybygde skolen holder biblioteket til i lyse og moderne lokaler. Biblioteksjef Heidi lover å komme med forslag til tidspunkt når det passer å ha veiledning. Hun tenker spesielt på at det bør være litt rolig i lokalene.

Biblioteksjef Heidi Anthonsen Lura, Øystein Johannessen og Kjell Brende.

Møtet hadde vi på torsdag, og allerede i dag er biblioteksjefen og Seniornett Smøla enige om å ha fast veiledning på biblioteket på torsdager fra klokken 16 til 17 som et forsøksprosjekt.

Torsdag ettermiddag vinner jentene sølv i stafett i ski-VM, medlemmene strømmer til årsmøte og jeg kan snakke om digitale utfordringer.

Footer