Hold Control-/Cmd-tasten nede.
Trykk på + for å forstørre eller for å forminske.

Helse

Digital treningskompis er motiverende

Du blir mer motivert av ros enn av ris. Det vet også de som lager treningsarmbånd. For ikke bare registrerer de aktiviteten din. De holder også orden på hvor ofte du har gjennomført treningsturen, hvor langt du gikk og de beregner også hvor mange kalorier du har brukt på aktiviteten din. Og her vanker det digitale gullmedaljer om du er flink. Det er lett å la seg rive med. Det er motiverende, og det virker.

Treningsarmbånd er gjerne enklere enn ulike pulsklokker og smartklokker, og betydelig rimeligere i innkjøp. Der Apples smartklokke iWatch begynner på 2 500 kroner til 4 500 kroner og en Garmin ligger rundt 3 500 kroner, vil en Fitbit eller Garmin treningsarmbånd koste mellom 1 000 og 1 600 kroner. Du får treningsarmbånd fra 299 kroner og oppover. Men det er gjerne slik at pris og funksjonalitet henger sammen. De billigste treningsarmbåndene har nok ikke like gode sensorer og brukervennlighet som de litt dyrere. Treningsarmbånd finnes i alle prisklasser. Du må finne det som passer deg, både i forhold til aktivitet og lommebok.

Forskjellen på treningsarmbånd kontra en app som for eksempel Runkeeper på smarttelefonen er at treningsarmbåndet fungerer så lenge du har det på. Og siden treningsarmbåndet også er et armbåndsur, har du alltid på deg treningskompisen din. Runkeeper må aktiveres og er avhengig av at du har mobilen med, selv når du lufter hunden.

Mer enn skritteller
Tidligere var skrittelleren den digitale treningskompisen. Og fortsatt kan et treningsarmbånd registrere skritt, men også så veldig mye mer. For eksempel vil mange treningsarmbånd også registrere søvnmønster, puls, om du sykler, svømmer eller går på ski.

Noen av de dyreste treningsarmbåndene er nesten en smartklokke som både viser sms og varsler innkomne samtaler til mobilen. Sistnevnte funksjon gjør at du kan ha mobilen på “stille” og slipper at du glemmer å skru den av i teateret.

Velg ut fra aktivitet
Du bør velge treningsarmbånd litt ut fra hva slags aktivitet du vil bedrive mest. Det er ikke alle armbånd som er vanntette. Noen armbånd har pent design, som gjør det enklere å bruke hele dagen. Vær også oppmerksom på størrelsen på tallene. Det hjelper ikke med treningsarmbånd hvis du må slepe med deg lesebriller for å kunne se hva klokken er.

Anbefalinger
Det er nesten umulig å komme med en anbefaling på hvilket treningsarmbånd du skal velge. Utvalget er enormt. I følge nettstedet www.test.no har Garmin Vivosmart HR fått flest topplasseringer i ulike tester. Prisen er cirka 1 500 kroner.

Foto: power.no

Men de har den prisgunstige Moov Now som en god nummer to. Den koster halvparten av Garmin Vivosmart, cirka 600 kroner.Moov Now er et enkelt og praktisk aktivitetsarmbånd. Armbåndet er vanntett, har 6 måneders batteritid, og har en stemme-coach som hjelper deg med treningen. Avansert datalagring muliggjør det å se progresjon.

Foto: xxl.no

 

Fitbit Charge 2
Treningsarmbånd fra Fitbit kommer i mange prisklasser og ulike design. Fitbit Charge 2 får skryt for høy kvalitet og lav pris. Den koster cirka 1 100 kroner. Den medfølgende appen er brukervennlig og måler alt fra skitt og kilometer til kalorier og søvn. Batteritiden er på ca. en uke, displayet er større enn på tidligere modeller til tross for at armbåndet i sin helhet er mindre, og anmelderne mener at her får du mye for pengene. Armbåndet er ikke vanntett.

Foto: elkjop.no

Vær oppmerksom på at treningsarmbånd ikke er pulsklokker. Noen avanserte treningsarmbånd har også gps som gjør at du kan avlese treningsturen på smarttelefonen etterpå.

Sliter du med “dørstokkmila” kan det være en ide å vurdere en digital treningskompis. Både sportsbutikker og elektronikkbutikker selger treningsarmbånd.

 

Footer