Hold Control-/Cmd-tasten nede.
Trykk på + for å forstørre eller for å forminske.

Blogg

Skal – skal ikke?

Koronapandemien har endret mange ting i samfunnet. Blant annet har mange av oss feriert i Norge denne sommeren,

Eldre har en større risiko for alvorlig sykdom om de blir smittet med koronaviruset. Vi må være mer årvåkne og forsiktige. Men med mindre vi sitter totalt isolert i vårt eget hjem, er det forbundet med en viss risiko å bevege seg ute i samfunnet.

Det er også risiko ved å kjøre bil, gå over en fotgjengerovergang eller sykle i trafikken. Alt vi gjør har en risiko ved seg.

Da koronapandemien kom i vinter ble Norge stengt ned. Da hadde mange Seniornett-foreninger allerede innstilt aktiviteten. Langsomt har vi åpnet opp samfunnet igjen, litt etter litt. Tilbakeslag med plutselig smitteoppblomstring etter bryllup, tur med Hurtigruten eller noen som har slumset med karantene etter utenlandsreise skjer. Likevel, vi har lite smitte i Norge.

Vi har også mer kunnskap om viruset. Vi vet det smitter lett, primært ved dråpesmitte. Derfor er avstand og håndhygiene de viktigste våpnene vi har. Etter hvert har vi blitt ganske flinke til nettopp det. Da kan vi kanskje åpne opp for aktivitet i Seniornett-foreningene også?

Kjenner på ansvaret

Som generalsekretær i Seniornett kjenner jeg på ansvaret, på hvilke råd jeg gir. Også om Seniornett åpner opp kontoret for frivillige og etter hvert for medlemmer, hva da hvis noen blir syke? Hva gjør vi da? Vi har valgt å finne løsninger i fellesskap. Vi har håndsprit ved døren, vi smittevasker flater som vi tar på med hendene og vi holder avstand i lunsjen.

Snart kommer de frivillige tilbake på kontoret. Den eldste er 90 år. Hun gleder seg til å komme hit igjen. Og vi gleder oss til å se henne og de andre frivillige.

Den enkelte lokalforening må selv avgjøre når og om det er mulig å gjenoppta aktiviteten i lokalforeningen. Smittespredningen er ulik rundt om i landet. Vi her på kontoret i Oslo har mottatt mange telefoner fra medlemmer som savner hjelp, veiledning og ikke minst det sosiale som de får i en Seniornett-forening. Med dette nyhetsbrevet sender vi også ut et spørreskjema som vi håper dere kan fylle ut. Det vil gi oss en oversikt over planlagte aktiviteter. Vi spør også om det er noe Seniornett sentralt kan bidra med. Jeg håper du tar deg tid til å fylle ut skjemaet. Det hjelper oss i arbeidet. Og ikke minst, ikke nøl med å ta kontakt om du trenger informasjon eller noen å drøfte situasjonen med.

Vi håper på en aktiv og smittefri høst.

Hilsen

Kristin Ruud, generalsekretær

 

Planlagte aktiviteter i lokalforeningene høsten 2020

 

Footer