Hold Control-/Cmd-tasten nede.
Trykk på + for å forstørre eller for å forminske.

Hobøl

Hobøl Frivilligsentral
Seniornett Hobøl v/Jan Terje Kristiansen
Hobølveien 5
1825 Tomter
Besøksadresse:
Hobøl Frivilligsentral
Hobølveien 5
1825 Tomter
E-post:
Tlf.: 90885013
Kontaktperson:
Jan Terje Kristiansen

Digital postkasse

Omlegging til digital offentlig post er i full gang. All post på ett sted.

Slik får du tilgang:
Begge alternativene kan velges på nettstedet www.norge.no.
Oppretter du en digital postkasse, vil stat, kommune og private bedrifter begynne å sende deg digital post.
www.digipost.no
www.e-boks.no
Forsikring Lønnsslipp Faktura Helsepapirer Attester

I Digipost og EBoks kan du motta alle typer post digitalt fra bedrifter, personer og offentlige virksomheter. Oppbevar den så lenge du ønsker og ha den tilgjengelig overalt. Tjenesten er gratis.

Stadig flere bedrifter sender viktig post digitalt. I Digipost og Eboks kan du motta brev og dokumenter fra banker, forsikringsselskaper, helseforetak og mange fler. Nå er også det offentlige i full gang med den digitale omleggingen. NAV, Kreftforeningen og Statens innkrevingssentral er noen av aktørene som var først ute, og i løpet av 2015 koblet offentlige virksomheter seg på fortløpende. Alle statlige virksomheter var pålagt å begynne å sende post digitalt innen første kvartal 2016. I Digipost og Eboks kan du motta alle typer post digitalt fra bedrifter, personer og offentlige virksomheter. Oppbevar den så lenge du ønsker og ha den tilgjengelig overalt

Offentlige og private aktører har ikke lov til å sende sensitive brev på e-post.

Det offentlig legger nå om til digital postgang. For å motta post fra det offentlige digitalt må du ha en sikker digital postkasse. Vanlig e-post kan derfor ikke benyttes da dette ikke er sikkert nok. Digipost og EBoks er de to offentlig godkjente leverandører av sikker digital postkasse. Det er gratis både å sende og motta brev i Digipost og EBoks. All post lagres automatisk i ditt arkiv til du selv sletter den. Du kan også laste opp dine egne filer til arkivet ditt.

Digipost og EBoks – for alt som ikke er lov å sende på e-post.

Med e-post kan man ikke garantere for hvem som er avsender eller mottaker, ettersom det er enkelt å utgi seg for en annen enn den man er. Manglende kryptering i e-postløsninger gjør også dette til en svært usikker kanal. Alle som bruker Digipost og EBoks har verifisert identiteten sin gjennom BankID eller Buypass. Du kan derfor være helt trygg på at du kommuniserer med riktig person eller bedrift. Digipost og EBoks er laget med tilsvarende sikkerhet som du er vant med i nettbanken din, og tilfredsstiller derfor sikkerhetskravene til det offentlige også.

Hva mottar du i Digipost og EBoks?

Den høye sikkerheten i Digipost og EBoks gjør at du kan motta alle typer brev og dokumenter. Det betyr at også personsensitive dokumenter avsenderne ikke har lov til å sende på e-post allikevel kan mottas digitalt – sikkert, raskt og enkelt. Fra det offentlige vil du kunne motta vanlige brev, sakspapirer, vedtaksbrev, helsedokumenter, innkallinger, og mye annet. I tillegg til det offentlige benytter stadig flere bedrifter Digipost og EBoks. De sender, i tillegg til vanlige brev, forsikringsdokumenter, fakturaer, lønnsslipper, pin-koder, årsoppgaver og mange andre typer brev.

Offentlige og private aktører har ikke lov til å sende sensitive brev på e-post. Det offentlig legger nå om til digital postgang. For å motta post fra det offentlige digitalt må du ha en sikker digital postkasse. Vanlig e-post kan derfor ikke benyttes da dette ikke er sikkert nok.

Få orden med e-kvittering.Få elektroniske kvitteringer automatisk i Digipost og etter hvert EBoks når du betaler med kort i butikken, så har du alltid garantiarkivet ditt i lomma. Over 4000 brukersteder sender allerede digitale kvitteringer i Digipost.

Betal faktura med ett klikk Fakturaen sendes til forfallsregisteret i nettbankene og betales ved forfall. Offentlige virksomheter som skal sende i Digipost og EBoksNedenfor er noen eksempler på offentlige virksomheter som har begynt å sende post digitalt. Innen første kvartal 2016 var alle statlige virksomheter pålagt å ta tjenesten i bruk.

Helse Sør-Øst RHF, Politiet, Utdanningsdirektoratet, Statens innkrevingssentral, Toll- og avgiftsdirektoratetStatens Pensjonskasse, Forsvaret, Lånekassen, Husbanken, NRK, Bufetat, UDI, Den Nationale SceneNorsk Teknisk Museum, Norsk Pasientskadeerstatning, Pasientskadenemda, Statens VegvesenStatens Lånekasse, Domstolsadministrasjonen, Mattilsynet, Norges HandelshøyskoleUniversitetet i Bergen,Universitetet i Oslo, Universitetet i Stavanger, Statens kartverk, Innovasjon NorgeForbrukerombudet, Statistisk sentralbyrå, Forbrukerrådet, Kunsthøgskolen i Oslo, Norges idrettshøgskoleNorges Musikkhøgskole, Den Norske Opera & Ballett, Nationaltheatret AS, UNINETT, Norsk Helsenett SF, Enova SF, Utlendingsdirektoratet

Trygg oppbevaring av viktige dokumenter Last opp det du ikke vil miste til ditt personlige arkiv. I Digipost og EBoks lagres alle filer kryptert i Norge for maksimal sikkerhet.Alle som har opprettet en postkasse hos Digipost og EBoks, vil gradvis få post fra det offentlige levert i sin digitale postkasse. Tidlig i 2015 ble også e-Boks med. Du velger selv hvilken av disse to postkassene som passer for deg. Det er trygt og enkelt å motta post digitalt fra det offentlige. Brev i postkassen kan lagres der så lenge du ønsker. Å velge digital post gir en stor miljøgevinst og bidrar til at det offentlige bruker mindre penger på papir, print og porto. (Ca.400 mill Nkr.).

Oppdater kontaktinformasjonen din.

Når viktige brev sendes til din digital postkasse, blir du varslet på e-post eller SMS. Er det lenge siden du har oppdatert mobilnummeret ditt og e-postadressen din i ID-porten? Logg inn og sjekk at det offentlige har rett kontaktinformasjon til deg.Med digital postkasse får du: Samlet post fra det offentlige trygt og gratis ett sted Tilgang til posten din der du er og når du vil Varsel på SMS eller e-post når du får viktige brev Raskere svar og informasjon fra det offentlige Spart miljøet og redusert offentlige utgifter. Post fra private avsendere på samme sted

Med Digipost får du enkel tilgang fra både PC, mobil og nettbrett. Ta med deg brev, dokumenter og kvitteringer overalt.

Du kan gå inn på Apple’s App Store for Ipad eller Iphone eller Google Play for Androide enheter og laste ned app’en for å bruke tjenesten. Registrer deg og begynn å bruke tjenesten.

Footer