Hold Control-/Cmd-tasten nede.
Trykk på + for å forstørre eller for å forminske.

Hobøl

Hobøl Frivilligsentral
Seniornett Hobøl v/Jan Terje Kristiansen
Hobølveien 5
1825 Tomter
Besøksadresse:
Hobøl Frivilligsentral
Hobølveien 5
1825 Tomter
E-post:
Tlf.: 90885013
Kontaktperson:
Jan Terje Kristiansen

Oppdateringer av nettlesere

Datatips: Oppdateringer av de enkelte nettlesere, hvordan gjør jeg det på PC’en?
Nettlesere: Virker likt på både W7 – W8 og W10 operativsystemer.

Microsoft Explorer og Edge (W10):  Disse oppdateres automatisk når du oppdaterer operativsystemet på maskinen.

Mozilla Firefox:  Øverst oppe på venstre side av skjermen ser du Menylinjen. Om denne ikke vises, sett musepekeren (pilen) helt øverst på siden og høyreklikk 1 gang. Da får du opp en liste med valg, det står bl.a  Menylinje. Klikk en gang med venstre musetast på Menylinje. Da vil den vises øverst i nettleseren).

På Menylinjen står det helt til høyre ”hjelp”. Klikk med venstre musetast 1 gang på hjelp. Da får du opp en liste hvor det nederst står ”Om Firefox”. Klikk en gang på denne med venstre musetast og programmet starter automatisk med å se etter oppdatering. Da skjer det 1 av 2 ting. Enten står det at Firefox er oppdatert eller så oppdateres det. Når det er ferdig oppdatert, får du beskjed om trykke på knappen hvor det da står ”start på nytt”. Når nettleseren da åpner seg igjen, er den ferdig oppdatert. Dette gjelder både på Windows 7, 8 og 10-maskiner.

Google Chrome: Oppe til høyre ser du 3 prikker. Klikk 1 gang på de med venstre musetast. Da kommer det opp en liste med valg, nest nederst står det ”hjelp”. Før pilmarkøren ned dit, men ikke klikk. Så kommer det opp en ny liste, hvor det bl.a står ”om Google Chrome”. Der kan du klikke 1 gang med venstre. Da kommer det enten opp at nettleseren er oppdatert eller den begynner å oppdatere seg automatisk. Når den er ferdig med å oppdateres, kommer det opp en knapp hvor det står ”Start på ny”. Klikk på denne 1 gang, nettleseren restarter og er ferdig oppdatert. Lukk så nettleseren med X oppe i høyre hjørne.

Opera: Klikk på logoen oppe i venstre hjørne med venstre museknapp. Da får du opp ei liste med valg. Velg ”Om Opera” og klikk venstre museknapp 1 gang.  Da får du enten opp at Opera er oppdatert eller det begynner automatisk å oppdateres. Når det er ferdig oppdatert, kommer det opp en knapp med ”Start på nytt”. Denne klikker du på 1 gang med venstre museknapp. Nettleseren oppdaterer seg da og starter på nytt.

Vivaldi: Om det er en oppdatering tilgjengelig, vil det som regel komme opp et vindu hvor dette står når du åpner nettleseren. Da skal du velge oppdater nå, (trykke på knappen med den teksten), når det står. Om du vil sjekke det manuelt, trykk på Vivaldilogoen (V) oppe i venstre hjørne når du har åpnet nettleseren, trykk så på ”hjelp” og ”se etter oppdateringer”. Som regel får du da beskjed om at du har den siste/nyeste oppdateringen installert, eller så vil den begynne å installere den nyeste. Bare gjør som veiledningsteksten sier.

Footer