Hold Control-/Cmd-tasten nede.
Trykk på + for å forstørre eller for å forminske.

Gjøvik

Seniornett Gjøvik
v/Aasbjørn Pålshaugen
Edvard Griegs gate 17
2815 Gjøvik
Besøksadresse:
Frivillighetssentralen Gjøvik
Øvre Torvgate 2
2815 Gjøvik
E-post:
Tlf.: 908 99241
Kontaktperson:
Aasbjørn Pålshaugen

Kurs

Vi kjører nesten fortløpende kurs, vanligvis i perioden januar-mai og september-november hvert år. Vi avholder alle våre kurs i lokaler på Frivilligsentralen, Øvre Torggt. 2, Gjøvik.

Innholdet i kursene vil så langt råd er bli tilpasset behovet som er tilstede blant våre medlemmer og andre interessenter. I løpet av 1. halvår 2019 avholder vi følgende kurs:
– grunnkurs i bruk av nettbrett (2 kurs)
– lær å bruke en pc (grunnkurs)
– foto/bilde behandling
– Facebook
– e-post med outlook.com på Windows 10
– sikker lagring.

Nedenfor finnes mer utfyllende informasjon om den enkelte kurstypene. Nærmere informasjon om eventuelle frister for påmelding blir publisert på vår hjemmeside etter hvert som det er aktuelt. Kursene annonseres normalt også i Gjøviks Blad og ved oppslag på sentrale steder i Gjøvik.

De som ønsker å delta på kurs, eller har ønsker om kurs på spesifikke områder, kan ringe Frivilligsentralen, tlf 61158555, som vil notere ned henvendelsene og formidle dette til oss.

Det er også mulig å rette slike henvendelser på e-post til leder av Seniornett Gjøvik. Kontaktinformasjon finnes ved å klikke HER

Grunnkurs i nettbrett – kursstart torsdag 17. januar og 7. mars
Kurset avholdes over to torsdager (kurs nr 1 avholdes 17. og 24. januar og kurs nr 2 avholdes 7. og 14. mars) i tiden kl 11.00 til 1400. Kursavgiften er kr 500,-. Kurssted er Frivilligsentralen, Øvre Torggt. 2, Gjøvik.

Kurset passer for deg som ønsker grunnleggende kunnskaper om å kunne ta i bruk nettbrettet på en god og hensiktsmessig måte. Vi tar utgangspunkt i at deltagerne ikke har spesielle kunnskaper i bruk av nettbrett på forhånd. Deltagere må ta med sine egne nettbrett på kurset. Husk også å ta med mobiltelefon for å kunne logge på det trådløse nettverket.

Deltagerne får utdelt kurshefte ved fremmøte. Kurset har i første rekke fokus på bruk av iPad nettbrett (Apple), men innholdet i kurset er tilrettelagt slik at det også skal passe for de som har andre typer nettbrett basert på såkalt Android operativsystem. Brukere med nettbrett basert på Windows kan også ha god nytte av kurset.

I løpet av kurset vil vi gå gjennom følgende tema:

  • Bruke betjeningsknappene og lade nettbrettet
  • Organisere og bruke skrivebordet
  • Laste ned, åpne og fjerne en app.

Lær å bruke en PC – kursstart torsdag 7. februar
Dette er et grunnkurs og er tilrettelagt for bruk av pc med Windows 10. Kurset går over 2 torsdager (7. og 14. februar) i tiden kl 1100 – 1400. Kursavgiften er kr. 500,-.

Kurset er beregnet på seniorer som er nybegynnere på bruk av pc og er tilrettelagt for bruk av funksjonalitet i Windows 10. Det kreves ingen spesielle kunnskaper på forhånd. Ta med din egen pc (som må ha installert Windows 10). Husk også å ta med mobiltelefon for å kunne logge på det trådløse nettverket.

Kurset omfatter innføring i
– datamaskinens grunnfunksjoner og Windows 10 funksjonalitet generelt
– tekstprogrammet WordPad (dette er inkludert i Windows 10)
– internett (bruk generelt, søking, nettbank)
– e-post (grunnleggende omkring etablering av personlig mailkonto)

Kurs i bildehandling med pc, mobil eller nettbrett 28. mars
Kurset går over en dag i tiden kl 1100-1400. Kursavgiften er kr 300,-.

Kurset passer for deg som ønsker mer kunnskap omkring å håndtere overføring og administrasjon av bilder mellom f.eks mobiltelefon/kamera og pc. Vi vil også ta for oss lagring av bilder i såkalte «sky løsninger», vesentlig basert på funksjonalitet i Google Photo og backup løsninger generelt.

Ta med ditt eget nettbrett eller pc. Husk å ta med mobiltelefon for å kunne logge på det trådløse nettverket.

Facebook – torsdag 9. mai
Kurset går over en dag i tiden kl 1100-1400. Kursavgiften er kr 300,-.

Kurset passer for deg som ønsker mer kunnskap omkring å bruke Facebook. Dersom du ikke har Facebook konto fra før, vil vi hjelpe deg med å opprette en. Vi vil også ta for oss en del grunnleggende forhold i Facebook knyttet til sikkerhet og personvern.

Ta med ditt eget nettbrett eller pc. Husk også å ta med mobiltelefon for å kunne logge på det trådløse nettverket. Skal du opprette en ny Facebook konto er det helt nødvendig at du har med din mobiltelefon.

e-post med outlook.com på Windows 10 – torsdag 4. april
Kurset går over en dag i tiden kl 1100-1400. Kursavgiften er kr 300,-.

På kurset vil vi gå gjennom endel grunnleggende informasjon omkring e-post generelt i tillegg til praktiske øvelser knyttet til bruk av e-post, herunder skrive en e-post og vedlegge dokumenter og bilder.

Ta med din egen pc. Husk også å ta med mobiltelefon for å kunne logge på det trådløse nettverket.

Sikker lagring – torsdag 11. april
Kurset går over en dag i tiden kl 1100-1400. Kursavgiften er kr 300,-.

Sikkerheten avhenger av hvilke krav vi stiller til lagring og risikoen vi er villig til å ta for at informasjon kan gå tapt. Kurset omhandler derfor forskjellige metoder for lagring av dokumenter og bilder og sikkerheten den enkelte løsningen gir.

Ta med ditt eget nettbrett eller pc. Husk også å ta med mobiltelefon for å kunne logge på det trådløse nettverket.

Instagram – torsdag 25. april
Kurset går over en dg i tiden kl 1100-1400. Kursavgiften er kr 300,-.

På kurset vil du lære å bruke Instagram. Har du ikke Instagram konto fra før, vil vi hjelpe til å opprette en og komme i gang med å bruke funksjonene i tjenesten.

Kurset er lagt opp med sikte på å bruke Instagram på nettbrett eller mobiltelefon. Ta med ditt eget nettbrett. Husk også å ta med mobiltelefon for å kunne logge på det trådløse nettverket.

Footer