Hold Control-/Cmd-tasten nede.
Trykk på + for å forstørre eller for å forminske.

Gjøvik

Seniornett Gjøvik
v/Aasbjørn Pålshaugen
Edvard Griegs gate 17
2815 Gjøvik
Besøksadresse:
Frivillighetssentralen Gjøvik
Øvre Torvgate 2
2815 Gjøvik
E-post:
Tlf.: 908 99241
Kontaktperson:
Aasbjørn Pålshaugen

Kurs

Vi kjører nesten fortløpende kurs, vanligvis i perioden januar-mai og september-november hvert år. Vi avholder alle våre kurs i lokaler på Frivilligsentralen, Øvre Torggt. 2, Gjøvik. Kursene er nå gratis for medlemmer av Seniornett. Øvrige deltagere må betale en kursavgift. For en-dags kurs er dette kr 300,-.

Innholdet i kursene vil så langt råd er bli tilpasset behovet som er tilstede blant våre medlemmer og andre interessenter. Dette vil vi snakke om bl.a på klubbkveldene for å avdekke eventuelle behov og ønsker.

Når det gjelder kurs i første halvår 2020 er programmet i februar nå klart. Dette består av to kurs som er nærmere omtalt nedenfor.

De som ønsker å delta på kurs, eller har ønsker om kurs på spesifikke områder, kan ringe Frivilligsentralen, tlf 61158555, som vil notere ned henvendelsene og formidle dette til oss.

Det er også mulig å rette slike henvendelser på e-post til leder av Seniornett Gjøvik. Kontaktinformasjon finnes øverst på denne siden.

Lær å bruke iPad nettbrett 6. februar kl 1100 – 1400

Kurset er lagt opp med sikte på bruk av iPad nettbrett, det vil si nettbrett levert av Apple. De som har andre typer nettbrett kan imidlertid også ha nytte av kurset. På kurset vil vi ta for oss en del hovedfunksjoner på nettbrettet som
– ordne arbeidsflaten (plassere apper, lage mapper osv)
– finne og laste ned nye apper eller fjerne apper som det ikke lenger er bruk for.

Vi vil også ta for oss eventuelle spesielle temaer som kursdeltagerne eventuelt ønsker nærmere informasjon om, f.eks bruk av nettbank, helsetjenester osv. Innholdet og omfanget av dette vil vi avklare på starten av den enkelte kursdagen. På denne måten vil vi tilpasse innholdet på det enkelte kurset til å omfatte temaer som den enkelte kursdeltager ønsker mer innblikk i.

Meld deg på (se ovenfor) og ta med ditt eget nettbrett. Merk at dette ikke er et rent grunnkurs og det forutsettes at deltagerne har noe grunnleggende kunnskaper om bruk av nettbrett på forhånd.

Lær om bildebehandling 13. februar kl 1100 – 1400

Mange tar bilder med mobiltelefonen og på kurset blir hovedvekten lagt på behandling av bilder som er tatt på denne måten. Vi vil gå gjennom
– de mest brukte funksjonene for redigering av bilder på en mobiltelefon
– overføring av bilder fra mobiltelefon til pc, inkludert lagring/administrasjon
– overføring av bilder til såkalt skyløsninger med bruk av Google Foto som eksempel.

Meld deg på (se ovenfor) og ta med din egen mobil. Ta også gjerne med ditt eget nettbrett eller pc.

Footer